Aya Yorgi Koyu


Çeşme dediğimiz zaman birçok muhteşem koy aklınıza gelecek. Bunlardan birisi de Aya Yorgi Koyu’dur. Aya Yorgi Koyu, aslından Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan yazlık koy ismidir. Çeşme’de ki koyların çoğu tertemiz ve manzarası ile harika görüntü oluşturuyor. Aya Yorgi Koyu görüntüsüyle kendine hayran bırakacak bir yerdir.

Yaz sezonu için Çeşme Bölgesi oldukça popülerdir. Bu yüzden sezonda cıvıl cıvıl oluyor.Denizi ve sahili harika olan Aya Yorgi Koyu içerisinde birçok beach bulunan bu koyda hoş vakit geçireceksiniz.

Ancak belirtmeliyiz ki bu bölge diğer yerlere göre biraz maddi açıdan tuzludur. Fakat vereceğiniz ücreti sonuna kadar hak ediyor diyebiliriz. Gece ve gündüz DJ performansıyla eğlenceli saatler geçireceğiniz bir yer. Kısmen gençlere hitap etse de gitmeye değer bir yer.

Çeşme’de bulunan diğer koylara göre daha az rüzgar aldığı için çok fazla tercih edilmektedir. Rüzgar almamasıyla beraber suyu daha temiz, çarşaf gibi tabir edebileceğimiz bir yer. İçerisinde birçok ünlü ismi bu bölgede görebilirsiniz. Ayrıca koydaki mekanlar beach clublar gündüz plaj olarak aksam ise club olarak hizmet vermektedir. Yerine göre akşam yemeği yiyebileceğiniz harika lezzetlerde ki yemekleri tadabilirsiniz.

Havuza benzeyen görüntüsüyle ,berrak denizin tadını sonuna kadar çıkaracaksınız. Bunun yanı sıra Çeşme bölgesinde yer alan kiralık tekne ve özel yatlarla şahane turlar gerçekleştirebilirsiniz.

Maviliğin açıkların da güneşin eşliğinde muhteşem yerler görebilirsiniz. Çeşme’de yat kiralama açısından oldukça avantajlı bir yerdir. Çeşme Marina ya da Dalyan Marina içerisinde ki birçok firmadan kolayca yat kiralama yapabilirsiniz. Maliyeti çok olabilir diye düşünenler için günübirlik tekne turları da oldukça revaçta diyebiliriz. Çeşme’de nereleri gezmeliyiz diye düşünmenize gerek kalmadan birçok harika güzellikteki koyları keşfedebilir ve eğlencenin doyasıya tadını çıkarabilirsiniz.

Bunların dışında çeşitli su sporları aktivitelerine katılabilirsiniz. Son derece eğlenceli olacaktır. Ayrıca bu bölge de dalış yapabileceğiniz harika dalış noktaları bulunuyor. Böylece su altının benzersiz manzarasına yakından anıklık etme şansınız olacak.

Çeşme Koyları içinden en çok tercih edilen koy olan Aya Yorgi Koyu içerisinde gidebileceğiniz beachler arasından birkaçı şu şekildedir.

  • Omm Paparazzi
  • Before Sunset Beach
  • Marrakech Beach
  • Sole & Mare Beach
  • Tren Beach
  • Kafe Pİ
  • Babylon Aya Yorgi Beach gibi oldukça popüler beachler yer almaktadır.

Bu mekanlar sadece birkaçıdır. Sezona göre farklılık göstermektedir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir