Çeşme Plajları


ÇEŞME PLAJLARI

Çeşme tarihi, doğası, denizi ve daha sayamadığımız güzelliği ile herkesin tercik ettiği bir yer. İzmir’in, adını en sık duyduğumuz ve popüler bölgesi olan Çeşme, turizm sektöründe önemli bir yere sahiptir. Çeşme plajları, koyları yaz aylarında oldukça kalabalıktır.

Yerli ve yabancı turist akınına uğramasından dolayı Çeşme, her yıl binlerce kişiyi ağırlamaktadır. Gezilecek yerler arasında çok fazla alternatif bulunuyor. Özellikle yaz sezonunda berrak görüntüsüyle kendine hayran bırakan denizi oldukça hoşunuza gidecek.

Çeşme içinde birbirinden güzel birçok plaj bulunuyor. Böylece deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceksiniz. Yeşilliğin ve maviliğin her tonunu yakından görebileceğiniz harika yerler keşfedebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında da suyun soğuk olmasını istemiyorsanız , ılık sularıyla meşhur Ilıca Plajı tam sizin için. Çocuklu ailelerinde çok fazla tercih ettiği plaj yakınlarında çok fazla termal tesis yer alıyor.

Çeşme’de tatil yapmak için plan yaptıysanız mutlaka Çeşme plajları görmeden dönmeyin. Neredeyse İzmir’de ki en temiz plajlar Çeşme plajları diyebiliriz.

Çeşme’nin En Güzel Plajları

1. ILICA PLAJI

Mavi bayraklı bir plaj olması nedeniyle oldukça tercih ediliyor. Özellikle çocuğu olan aileler tarafından çok fazla talep görmektedir. Oldukça uzun bir sahile sahip olması bir yana bembeyaz kumlarıyla harika bir görüntü ortaya çıkıyor. Çeşme’nin ünlü olmasının nedeni burası diyebiliriz. Her mevsim rahatlıkla denize girebilirsiniz. Burada derin olmayan ve oldukça ılık bir suyu var. Nedenine gelecek olursak, termal sularla besleniyor olmasıdır. Çünkü mineralli sular denizin sıcak olmasına neden oluyor. Hatta bu sebepten dolayı yakın çevrede de oldukça fazla termal tesis yer alıyor.

Çeşme Ilıca Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme bölgesinden Ilıca Yolu yaklaşık 30 dakika uzaklıktadır.

2. ALTINKUM PLAJI

Açık deniz tarafında olmasıyla denizi oldukça soğuktur. Çeşme merkeze uzaklığı yaklaşık olarak 10 dakikadır. Altın rengini andıran kumları denizin benzersiz manzarasıyla buluşunca harika bir görüntü ortaya çıkıyor. Diğer bölgelere nazaran yazın kavurucu sıcakta bile oldukça soğuktur. Soğuk suyuna rağmen seveni oldukça fazladır. Dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralama yapabilirsiniz.

Altınkum Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kendi aracınızla merkezden plaja giden yolda 10 dakika da ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplu taşımayla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

3. PIRLANTA PLAJI

Çiftlikköy tarafında yer alan plaj yaklaşık olarak 500 metre sahil uzunluğuna sahiptir. Denizinin temiz ve berrak görüntüsüyle tatilcilerin gözde oluyor. İnce kum taneleri, güneşte altın gibi parlıyor. Hem sahilinin hem de denizin tertemiz olması oldukça kalabalık olmasına neden oluyor. Denizi de oldukça sığ diyebiliriz. Dalgalı denize sahip olmasıyla rüzgar sörfü yapan kişileri rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca uçurtma sörfü yapmak isteyenler için tecrübeli eğitmenlerden ders alabilirler.

Pırlanta Plajı’na Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla ulaşım sağlayacak iseniz, Çeşme merkez tarafından Çiftlikköy tarafına doğru gidiyorsunuz. Çiftlikköyü’nün ilerisinde Pırlanta Plajı tabelasını görene kadar devam edin.

Toplu taşıma ile yolculuk yapacaklar için, Çeşme merkezden hareket eden dolmuşlarla ulaşabilirsiniz.

4. ÇARK PLAJI

Alaçatı Çark Plajı, Çeşme’nin plajları arasından en fazla rüzgar sörfü yapılan yeridir. Tertemiz plajı ve berrak sularıyla oldukça hoşunuza gidecek. Genellikle ılıman bir suya sahip olması ve incecik kumlarıyla en çok tercih edilen plajlar arasında yer alıyor. Burada özel beachler yer alıyor. Sığ denize sahip olmasıyla çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plaj oluyor. İstiyorsanız da rüzgar sörfü yapmak için eğitmenlerden hızlandırılan kurs alabilirsiniz. Dilerseniz de güneşin keyfini çıkarırken rüzgar sörfçülerinin gösterilerini izleyebilirsiniz.

Çark Plajı’na Nasıl Gidilir?

Özel araçla ulaşım sağlayacaklar için, Çeşme merkez tarafından Alaçatı yönüne giderek yolunuzdaki Çark Plajı tabelasını takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplu taşıma kullanacaklar için, Çeşme‘den kalkan Alaçatı minibüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

5.KOCAKARI PLAJI

Çeşme’nin Dalyan bölgesinde yer alan küçük halk plajıdır. Genellikle sessiz, sakin keyif sürmek isteyenler için ideal diyebiliriz. Mavi bayraklı olmasıyla oldukça seviliyor. Buz gibi suyu sayesinde, yazın kavurucu sıcaklığında kurtarıcı olacak. Dalyanköy plajlarında ki soğuk sulara girdiğinizde kıyıdan uzaklaştıkça derinleşecektir. Sahili kum olmasının yanı sıra ara ara taşlıktan oluşuyor. Çok popüler olmamasıyla beraber yaz sıcağında ılık sulara girmek istemeyen kişiler için oldukça tercih ediliyor. Yakınlarında pek çok balık restoranı yer alıyor.

Kocakarı Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme Dalyan bölgesine gittiğiniz zaman Dalyan Mahallesi’nin hemen giriş kısmında yer alıyor. Merkeze yaklaşık olarak 7 km uzaklıktadır. Toplu taşımayla gelecekler için Çeşme merkezden Dalyan yönüne giden herhangi bir araca binebilirsiniz

6.TEKKE PLAJI

Sakin ve bir o kadar da duru su olmasıyla bilinen Tekke Plajı aslında küçük bir koydan oluşuyor. Mavi bayraklı ve merkeze en yakın plaj olmasından dolayı oldukça kalabalık oluyor. Sahili çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi ise oldukça temiz ve dalgasızdır. Hatta sığ denizi sebebiyle ailelerin gözdesi bölge haline gelmesine neden olmuştur. Çeşme plajları arasında merkeze en yakın yer olmasıyla dilediğiniz zaman ihtiyacınızı karşılayıp kolayca geri dönebilirsiniz. Dilerseniz de koyda belediyeye ait tesisi kullanabilirsiniz.

Tekke Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme merkeze oldukça yakın. Üstelik plaj merkeze 5-10 dakika yürüme mesafesi uzaklıktadır.

7.SAĞLIK PLAJI

Çeşme’de bulunan plajlardan farklı olarak burada herhangi bir işletme yer almıyor. Sessiz sakin bir yere gitmek isterseniz tam size göre diyebiliriz. Ayrıca bu plaja gelirken hazırlıklı olmanızda fayda var. Çünkü herhangi bir yerden şezlong kiralama yapabileceğiniz işletme yok. Bunun yanı sıra Sağlık Plajı’nın avantajı merkeze yakın mesafede olmasıdır.

Sağlık Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme Limanı’nın ilerisinde ki ilk koyda yer alıyor. Yürüyerek ya da araç ulaşabilirsiniz.

Kısacası Çeşme’nin birbirinden güzel doğaya sahip ve temiz plajları keşfetmeden tatilinizi bitirmeyin.

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir