İzmir’in Meşhur Göztepe Semti


İzmir Göztepe: Eşsiz Deniz Manzarasıyla Modern Yaşamın Merkezi

Karşıyaka’nın ezeli rakibi olarak bilinen takım Göztepe Spor Kulübü burada ortaya çıkmıştır. Aslında spor kulübü yerine semtle daha çok ilgileniyoruz diyebiliriz 🙂 Göztepe İzmir’in Konak ilçesine bağlı bir bölgedir. İzmir’in iki yakasından biridir. Göztepe ismi nereden geliyor diye merak edenler için kısaca anlatalım. Bölgede yer alan Susuz Dede Parkı şeklinin göze benzemesinden dolayı bu ismi aldığı söyleniyor.

Doğa, Kültür ve Konforun Buluştuğu İzmir Göztepe’de Hayatın Keyfini Çıkarın

Semt hakkında kısa bilgi verecek olursak, diğer semtlere nazaran uzun uzun hikayeler yer almıyor. Konak merkeze yaklaşık 5 km uzaklıktadır. İzmir Göztepe Sahili sınırlarındaysanız İzmir Körfezi’ni seyredecek yerler sıralamasında başta geliyor. Asma Köprü ile merkeze yürüme mesafesinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca Göztepe Kuruluş Günü 14 Haziran tarihinde kutlamalar yapılır. Yaklaşık olarak 2006 yılından beri her sene kutlanıyor.

Semtte her sene hem bu semtte yaşayan insanlar için hem de taraftarlar için coşku ve sevincin bir arada olduğu bir gündür. Festival gibi geçen bir zaman oluyor.

Peki gelelim bu semtin göz bebeği olan Göztepe Spor Kulübü tarihi hakkında bahsedelim..

Göztepe Spor Kulübü, merkez İzmir olan bu takım, 14 Haziran 1925 tarihin de kurulmuştur. Semtte önde gelen profesyonel futbolcular ve genç futbolcular bu takımı kurar.

Oldukça iyi bir performans sergileyen takım 1950 yılında Türkiye Futbol Şampiyonası için katılımaya hak kazanmıştır. Hatta önce Gençlerbirliği ve ardından Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olmuştur.

Ayrıca 1968 ve 1969 , 1969 ve 1970 yıllarında ki maç sezonları içerisinde 2 kez Türkiye Kupası’nı kazanmıştır. Böylece yine bir şampiyonluk kupası müzelerinde yer almıştır. Stadyum olarak, Göztepe Gürsel Arsel Stadyumu ve İzmir Atatürk Stadyumu’dur. Günümüzde başkanı Mehmet Sepil olmuştur. Takımın teknik direktörü Nestor El Maestro dur. Ezeli rakibi Karşıyakaspor ile derbi zamanı oldukça hareketli bir şehir oluyor. 

Göztepe’de Ulaşım pek çok alternatif ile sağlanıyor. Gerek şahsi araba olsun, gerek vapur, İZBAN, metro, vapur ve otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Göztepe’den Karşıyaka’ya Nasıl Gidilir?

Metro da Konak Durağında ya da Göztepe Karşıyaka Vapur kullanarak,

ESHOT numaraları, 10, 202, 253, 510

Gaziemir’den Göztepe’ye 

ESHOT numaraları 202, 879, 510 ,607 ,823 ,877

Ayrıca merkezi konuma oldukça yakın olan Göztepe’nin yakınlarındaki semtler çok fazla olduğu için bazı bölgelere yürüme mesafesinde ulaşabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir