Diş Buğdayı Partisi


Yeni yeni duymaya başladığımız diş buğdayı aslında çok eskilere dayanıyor. Bebeğinizin ilk dişi çıkmaya başladığı andan itibaren diş buğdayı adı altında kutlama amaçlı düzenlenen etkinliklerdir. Yoğun iş hayatı, trafik ve sağlık sorunları anne ve babanın yaşamını güçleştiriyor. Hayatlarına yeni aile üyesi katılmasıyla tüm düzenler değişiyor. Ebeveynler için eğlenmek ve güzel olayları kutlamak daha önemli hale gelmiştir. Özellikle diş çıkarırken bebeğinizle zor bir dönemin sizleri beklediğini düşünürsek sizler için bu tarz etkinlikler motive kaynağı olacaktır.

Aslında amaç sadece bebeğinizin ilk dişinin çıkışını kutlamak değil. Yeni doğum yapmış annemize hem manevi hem maddi destek sağlamaktır.  Direk anneye maddi yardım olarak yapmak hoş olmayacaktır. Kutlama amaçlı olmasının sebebi  psikolojik olarak biraz rahatlaması maksadıyla bu şekilde düzenleniyor.

Diş Buğdayı Tarihçesinden Bahsedersek;

Anadolu bölgesinin en eski geleneklerinden biridir. Aslında ‘diş buğdayı’  ya da ‘diş hediği’ gibi isimlerle de biliniyor. Ülkemizde bazı yörelerde ‘diş aşı’ , ‘diş buğdayı’ veya ‘diş bulguru’ gibi isimlerle bilinmektedir. Bu bize biraz garip gelse de şimdi ki zamana göre düşündüğümüz için öyle gelmesi çok normal. Çoğumuz hedik kelimesini bile ilk kez duyuyoruz. Hedik dediğimiz şeyin ne olduğuna gelirsek, eski Anadolu köylerinde kullanılan bir terimdir. Köyde yaşayanlar harmanlama sonrasında buğdayı güzelce kaynatması sonucunda elde ettikleri besindir. Kaynayıp pişen yiyeceğin şişmiş ve yumuşamış haline verilen isimdir. Eski Anadolu tariflerinde nohut, mercimek, mısır, buğday, fasulye ile hazırlanan geleneksek özel bir yemektir. İsteğe göre bunlara kuru yemiş ekleyebiliyorsunuz. Unutmadan! Pişirdiğiniz buğdayı ilk bebeğinize yedirmeniz gerekiyor. Gelenekler böyle 🙂

Diş Hediği Organizasyonu Ne Zaman Yapılmalıyız?

Bebeğinizin ilk dışının çıkmasından itibaren 40 gün içinde yapılması gerekiyor. Bebekler için diş çıkması yaklaşık 4. ile 7. ay arasında oluyor. Ancak bebekten bebeğe diş çıkarma zamanı değiştiğinden net bir şey söylemek mümkün değil.

Bebeğin ilk dişini gördüğünüzde kimseye söylemezsiniz.Yakın çevrenizden bir kişinin fark etmesi beklenir. Bebeğin dişini ilk kim görürse bu diş buğdayının özel misafiri olacaktır. Bu kişinin bebeğinize hediye getirmesi gerekiyor. Diş buğday etkinliğinin inanışına göre bu kişinin vereceği hediye ömür boyu saklanabilecek nitelikte olması gerektiğini söylerler. Aynı zamanda sizler de davetlilerinizin için özel hediyeler hazırlamalısınız.

Diş Buğdayı Partisini Nasıl Organize Etmeliyiz?

Öncelikle bebeğinizin diş çıkarıyor olması gerekli, ne de olsa partinin amacı bu. Genellikle evde ya da evin bahçesinde düzenlenen etkinlik için uygun bir tarih belirlememiz gerek. Davetli listemizi hazırlıyoruz. Davetlileriniz için anı olarak da saklayabilecekleri diş buğdayı davetiyesi gönderebilirsiniz. Konuk sayımıza göre menü planlaması yapıyoruz. Partinizi daha cazip kılmak istiyorsak yemek menünüzü davetiyeye ekleyebiliriz. Misafirlerimize sadece buğday sunumu yapmayacağız sonuçta 🙂 Özel aşçılarımız enfes lezzetlerle masanızı donatacak.. Zevkinize ve konseptimize uygun diş buğdayı pastası da masanızdaki yerini alacaktır. Bu tür organizasyonlarda diş temalı pastalar oldukça popüler. Pastacılarımız, misafirlerinizin tadı damağında kalacak lezzetlerle sizler için  şahaneler yaratacak. Ana temamız belli olduğu için sizlerin tercihine göre renkler ve süslemelerle diş buğdayı partinizin havasını değiştireceğiz. Dilerseniz minik davetlilerinizle ilgilenmesi için palyaço çağırabiliriz. Onlarla eğlenceli oyunlar oynayıp küçük misafirlerinizin hoş vakit geçirmesini sağlarken sizlerde rahatça misafirlerinizle partinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Davetliler için Parti Hediyesi Neler Hazırlayabiliriz?

Konseptimiz diş buğdayı olduğu için hediyelerimizi de konseptle bağdaştırabiliriz. Davetli  sayımızı göz önünde bulundurarak hazırlayacağımız hediyeler bütçenizi fazla zorlamamalı. Sizin için birkaç fikir önerebiliriz.

  • Diş temalı tasarım kurabiyeler
  • Minik misafirle ya da sevdiklerinizle fotoğrafınızı koyabileceğiniz minik çerçeve
  • Hediyeyi anlamlı kılmak için mini diş saksıları
  • Keçeden yapılmış diş şeklinde figürler gibi minik hediyeler davetlilerinizin hoşuna gidecektir.

 

Gelelim son ayarlamalara.. Siz partinizin tadını çıkarırken etrafta ki gülümsemeleri yakalaması için fotoğrafçımızla anlaşabiliriz. Böylece hatıra fotoğraflarımız var mı , bebeğimin fotoğrafı çekildi mi, bütün her şeyi kaydettik mi ,acaba güzel çıktık mı gibi sıkıntılardan sizi kurtarmış olacağız. Aynı zamanda misafirlerinizde bu mutlu andan geriye kalan hatıra fotoğrafları olacak.

Anlattıklarımız sizi korkutmasın! Fiyatlarımız her bütçeye uygun. Sizi yormadan profesyonel ekibimizle tüm detayları göz önünde bulundurarak organize ediyoruz. Siz sadece diş buğdayı partinizin tadını çıkarıyorsunuz.

Hediyeliklerin hazırlanması derken siz plandığınız tarihtenen az 3 hafta önce bizimle iletişime geçmelisiniz. Böylece sizin için harikalar yaratabiliriz.

Hadi o zaman minik dişleri kutlayalım!

 

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir