Çeşme’nin Koyları


ÇEŞME’NİN KOYLARI

Yaz sezonu açılmasıyla herkes tatile çıkmak için gün sayar. Özellikle deniz, kum ve güneş üçlemesinin tadını çıkarmak, şehrin kalabalık ve gürültülü ortamından biraz olsun uzaklaşmak ister. Ege’nin popüler tatil beldesi olan Çeşme’ de gezilecek yerler oldukça fazla. Özellikle tarihi, kültür ve sanat etkinlikleri, doğası ve harika Çeşme’nin Koyları …Kısacası Çeşme’de gezilecek yerler say say bitmez.

Özellikle kimsenin pek gitmediği, Çeşme’nin bilinmeyen yerleri de keşfedilmeyi bekliyor.

Kısacası Çeşme’de saymakla bitmeyecek harika güzellikler bulunuyor. Burada yeşilin ve mavinin yüzlerce farklı tonuna şahit olabilirsiniz.

Çeşme’nin En Güzel Koyları

1.Çeşme Aya Yorgi Koyu

Çeşme’nin en gözde mekanlarının bulunduğu harika koy. Özellikle Çeşme’de en popüler olan beach clublar burada yer alıyor. Tüm gün sizin için eğlenceli müzikler eşliğinde oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz. Fakat Çeşme’nin en gözde koyu olan Aya Yorgi Koyu diğer yerlere göre biraz tuzludur. Çeşme’de tatil yapmak isterseniz mutlaka tercih edeceğiniz yerlerden biri olmalı.

2.Fedon Koyu

Çeşme’nin koyları arasında sakin olmasıyla biliniyor. Genellikle kamp alanı olarak tercih edilen bir koydur. Çeşme’de ki ücretsiz kamp alanları arasında yer alması ve denize olan konumu nedeniyle çok sevilen bir yerdir. Çok büyük olmamakla birlikte sessiz sakin bir yer olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Kalabalıktan uzak harika zaman geçirmek için oldukça idealdir. Ancak koy içerisinde herhangi bir işletme yer almıyor. Bununla birlikte koyun başka bir sıkıntısı ulaşımdır. Yollar oldukça bozuktur. Bu nedenle yüksek araçla gitmenizde fayda var.

3.Piyade Koyu

Alaçatı’nın dibinde Çeşme’nin en beğenilen koylarından birisidir. Koy içinde halk plajı bulunuyor. Dilerseniz ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. İsterseniz de koy içerisinde ki özel beach clublardan yararlanabilirsiniz. Cenneti andıran görüntüsüyle gelenleri kendine hayran bırakıyor. Bununla beraber denizinin genel olarak ılık olmasıyla ziyaretçileri tarafından oldukça beğeniliyor. Son olarak Piyade Koyu’nu cazip kılan noktalardan birisi de sörf tutkusu olanların buradaki gösterileri izleme şansı olacak.

4.Delikli Koy

Çeşme’de ki en sessiz koylardan birisi diyebiliriz. Denizinin oldukça soğuk olması ve bunun beraber kumsalının taşlı olması sebebiyle en az tercih edilen koylardandır. Ancak manzarası, suyunun temizliği ve sakinliğin keyfini sürmek için harika bir yer olduğunu da belirtelim.

5.Kleopatra Koyu

Çeşme’nin bilinmeyen yerleri arasında yer alıyor. Adının nereden geldiği hakkında ulaşan bir bilgi bulunmuyor. Fakat bir diğer adıyla Güvercinlik Koyu’dur. Pek fazla bilinmeyen bir yerdir. Buradan deniz girmek oldukça kolaydır. Nedenine değinecek olursak sahili harika görüntü oluşturan ince kumlarla kaplıdır. Bu sebeple yaz sezonunda oldukça kalabalık oluyor.

6.Mavi Koy

Her bölgede klasik bir yer olan ve en çok bilinen adıyla Akvaryum Koyu. Bin bir çeşit balık türünün bulunduğu harika bir yer. Suyunun oldukça berrak olması sayesinde denizin dibi çıplak gözle bile rahatça görülebiliyor. Yaklaşık olarak 8 metre derinliğe sahiptir. Muhteşem bir doğaya sahip olan koy, maviliğin her tonunu sizlere sunuyor. Akvaryum Koyu’nun avantajlarından biri de buraya ulaşımın sadece tur tekneleri sayesinde olmasıdır. Doğanın el değmemiş güzellikler, muhteşem manzaralar tatilinizde keyfinize keyif katacak.

7.Eşek Adası

Hüzünlü bir hikayeye sahip olan küçük ada. Ada ölüme terk edilen çok sayıda eşek olmasından dolayı bu adı almıştır. Çeşme merkeze, yaklaşık olarak 1 saat uzaklıktadır. Denizinin sakin ve berrak olması oldukça tercih edilen bir yer olmasına neden oluyor. Fakat sığ bir bölge olduğunu söyleyemeyiz. Hatta bu sebeple su altı dalış yapmak için en uygun yerlerden birisidir. Kendine özel iskeleleri olması nedeniyle pek çok özel yat ve tekne gelmektedir. Adaya kara yolu üzerinden herhangi bir şekilde ulaşılamıyor. Bu sayede yeşilin ve mavinin iç içe olduğu bu harika koy, doğasını korumayı başarmıştır.

8.Makri Adası

Adanın sakin suları olmasıyla dalgıçlar için cazip bir bölge haline gelmiştir. Bu adanın kuzey batı tarafında küçük bir adacık yer almaktadır. Ayrıca bu küçük adaya Yatak Odası denilmiştir. Nedenine gelecek olursak, ada zemininin beyaz kum taneleriyle kaplı olması ve ada duvarlarının kırmızımsı renge sahip bir mağaranın olmasıdır. Açık denizi andıran görüntüsüyle sizi baştan çıkaracaktır. Ayrıca bu adaya ulaşım sadece deniz araçlarıyla sağlanmaktadır. Çeşme’de görülmesi gereken yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Kısacası Çeşme’nin Koyları birbirinden güzel ve harika manzaraya sahip diyebiliriz. Çeşme’de tatil yapmak isterseniz bu doğa harikası yerlere uğramadan dönmeyin.

 

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir