ÇEŞME PLAJLARI 2


Çeşme Plajları

Çeşme içerisinde birbirinden güzel plajlar yer alıyor. Bazılarının suyu ılık bazılarının suyu ise oldukça soğuktur. Fakat Çeşme plajları birbirinden temiz diyebiliriz. Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Çeşme yoğun talep görüyor. Sayısı çok fazla olması bir yana yaz aylarında adım atacak yer bulamıyorsunuz.

8.PAŞA LİMANI PLAJI

Çeşme’de yer alan en güzel ve en temiz plajlardan birisidir. Kendine has turkuaz rengi deniziyle ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.  Sessizlik ve sakinliğin hakim olduğu harika bir yer. Hatta denizi Çeşme’de ki plajlara göre oldukça ılıktır. Bununla birlikte oldukça sığ bir bölgedir. Bu sebeten dolayı,  Paşa Limanı Plajı da en çok tercih edilen plajlar arasındadır. Genellikle durgun suyu ile biliniyor. Fakat hava durumuna göre oldukça dalgalı olduğu dönemler de oluyor. Merdivenlerin olduğu taraf biraz kayalık olsa da ilerisi harika kumlarla kaplıdır. Çeşme’de gezilecek yerler arıyorsanız ve farklı bir plaja gitmek isterseniz tam size göre diyebiliriz. Hatta, Çeşme merkeze yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Sakin bir tatil yapmak isteyenler için oldukça ideal bir yer.

Paşa Limanı Plajı’na Nasıl Gidilir?

Şahsi aracınızla gidecekseniz Çeşme – Ildırı yolu istikametinde gitmelisiniz. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler için Ilıca ve Çeşme merkezdeki dolmuşları kullanarak gidebilirsiniz.

9.BOYALIK PLAJI

Boyalık halk plajı metrelerce süren bir sahile sahiptir. En hareketli plajlardan birisidir. Halk plajı olması nedeniyle oldukça hoşunuza gidecek. Taptaze kokusuyla canınızı çektiren süt mısırcısı ve midyecisi eşliğinde atıştırmalık aperitifler bulabilirsiniz. Bu sahilde birçok beach yer alıyor. Boyalık Plajı , Ilıca Plajı’na oldukça benzemektedir. Sahili kumdan oluşuyor. Denizi oldukça ılık ve sığdır. Kısacası deniz, oldukça berrak ve temizdir. Mavinin her tonunu burada görebilirsiniz. Son olarak ise, Boyalık Plajın’da yüzerken çok fazla deniz atına denk gelebilirsiniz.

Boyalık Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme merkeze oldukça yakın olan plaja özel araç ile ulaşım sağlamak için, Çeşme merkez üzerinden tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma ile gidecekler için, dolmuşlarla kolayca plaja gidebilirsiniz.

10.ÇİFTLİKKÖY PLAJI

Çeşme plajları içinde sessiz ve sakinliği ile bilinen bir plajdır. Kafa dinlemek isteyen tatilciler için oldukça sevilen bir bölgedir. Bununla beraber rahatça şezlong ve şemsiye kiralama yapacağınız işletme mevcut. Hatta küçük bir büfe bile bulunuyor. Oldukça rüzgar alan bir plaj olmasına rağmen denizi dalgalı değildir. Denizde sığ yerler olsa da , ara ara derinleşen yerler var. Serin suları sayesinde yazın sıcağından kurtulacaksınız. Ayrıca Çiftlikköy Sahili yürüyüş parkuru hemen yanı başınızdadır. Dilerseniz burada gün batımının eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Son olarak ise, halk plajını tercih etmek istemezseniz, yakınında özel beach yer alıyor.

Çiftlikköy Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme merkezden Çiftlikköy yönüne doğru giderek ya da merkezden hareket eden dolmuşlarla ulaşabilirsiniz.

11. ŞİFNE SAHİLİ

Termal suların çıktığı bölgelerden biridir. Diğer plajlara nazaran bu plajı tercih edenlerin sayısı bir hayli az. Nedenine gelecek olursak, Şifne Sahili denizi çok taşlıktır. Bunun yanında biraz yosunlu ve oldukça soğuktur. Lakin burada upuzun sahil şeridi yok. Denize girmek isterseniz yazlık sitelerin bulunduğu yerlerden girmek daha kolay olacaktır. Ancak bu bölgede ki tesislerden yararlanmak ve mineralli suyun tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka gitmelisiniz. Çünkü birçok hastalığa şifa olduğu söylenen termal sular oldukça tercih edilmektedir.

Şifne Sahili’ne Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma ile ESHOT 760 numara ya da Çeşme merkezden kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz.

12. DALYAN PLAJI

Dalyan içindeki en uç noktada yer alan plaj. Deniz girmek istediğinizde sessizliğin tadının çıkarabileceğiniz ve aynı zamanda doğasının korunduğu bir yer. Ayrıca deniz kestanesinin fazla olduğu bir yerdir. Fakat plajda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu sebepten dolayı giderken ihtiyacınız olacak şeyleri yanınıza almayı unutmayın. Tertemiz denizi, yeşilliğin büyüleyici manzarası ile keşfetmeniz gereken bir yer.

Dalyan Plajı’na Nasıl Gidilir?

Çeşme otogarından Dalyan istikametine giden dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca özel aracınız ile plaja ulaşmak istiyorsanız, Çeşme – Dalyan yolunu takip ederek kolayca gidebilirsiniz.

13. OVACIK AZMAK PLAJI

Çeşme’nin Ovacık Köyü’ne bağlıdır. Öncelikle, Çeşme’de ki kalabalık ortamdan uzaklaşmak ve sessiz sakin bir yerde kaçamak yapmak için oldukça ideal bir yer. Yeni yeni keşfedilmeye başlayan plaj da keyif yapmak isteyen tatilciler için tercih edilesi bir plaj. Denizin oldukça temiz ve berrak olması burası can alıcı bir nokta yapıyor. Bembeyaz çakılların olduğu sahil görülmeye değer noktalardan biridir.

14. ALİ BOSTAN PLAJI

Çeşme Dalyanköy’de yer alıyor. Halk plajı olmasına rağmen uygun fiyatlı işletme yer alıyor. Bu sayede güneşin kavurucu sıcağından kendimizi korumak için şezlong ve şemsiye kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca oldukça soğuk bir denizi vardır.

15. YILDIZBURNU PLAJI

Ilıca içerisinde ki bu plajda kayalık bölgeden denize giriyorsunuz. Ne yazık ki sahil şeridi yok. Dalgakıranın yer aldığı kayalıkların oradan rahatlıkla girebilirsiniz. Buranın avantajları yakınında birçok işletmenin yer almasıdır. Bir başka deyişle yemek yeme, alışveriş yapma gibi isteklerinizi karşılayacağınız çok sayıda yer var. Ancak herhangi bir beach bulunmuyor.

Yıldızburnu Plajı’na Nasıl Gidilir?       

Eshot ile 760 numara ile ulaşabilirsiniz.

Son olarak diğer Çeşme Plajları’na göz atmak isterseniz buraya tıklamanız yeterlidir.

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir