Arçelik Süpürge Filtresi


Kuruluş tarihi 1955’tir. Kurucuları , Vehbi Koç ve Lütfi Doruk’tur. Arçelik nerede kuruldu derseniz İstanbul Sütlüce semtinde kurulmuştur. Türk firması olan beyaz eşya sektöründeki ilk üretimine başladı. 1959’da ilk kez çamaşır makinesini ürettiler. Daha sonra 1960 yılında buzdolabı üretmiştir. Beyaz eşya sektörünün kadınların üzerinde en mutlu edici bir durum olan , üretilen ilk bulaşık makinesinin seri üretime geçmesinin ardından Arçelik firması da kendi bulaşık makinesini üretmiştir. Arçelik fabrikası 1975 yılında Eskişehir Buzdolabı İşletmesi üretimi başlamıştır. 1979 yılında İzmir Elektrikli Süpürge İşletmesi açılmıştır. Daha sonra elektrikli süpürge üretiminden itibaren Arçelik süpürge filtresi de üretiminde oldukça ilerleme kaydedilmiştir. 1993’te Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi açıldı.

1999 yılı Arçelik firması için, gelişme ve baştan yaratılma yılı olmuştur. Ayrıca Haziran ayı, Arden Şirketi, pişirici cihaz üretimi yapmıştır. Türk Elektrik Endüstrisi Anonim Şirketi  ve Atılım- Gelişim Pazarlama Anonim Şirketi Aralık ayı dönemlerinde tek tüzel kişi olarak Arçelik Anonim Şirketi adı altında toplanmıştır.

İlk olarak Türkiye’de hizmet vermesinin ardından Romanya, Rusya, Çin , Güney Afrika, Tayland ve Pakistan gibi pek çok farklı ülkede hizmeti genişletmiştir. 7 ayrı ülkede hizmet veren firma, 18 üretim tesisine sahiptir.

Arçelik Hangi Ürünleri Üretiyor?

Ülkemizin yerli markası , kombi, klima, beyaz eşyalar, mutfak aletleri(küçük ev aletleri), mikrodalga, kişisel bakım ürünleri, bilgisayar ürünleri, ses ve görüntü cihazları , havalandırma sistemi, elektronik motorları, medya üniteleri üretmektedir. Hatta ,32 ülkede 34 satış ve pazarlama ofisi yer almaktadır. Biraz daha açıklamak gerekirse, 2001 yılının Ocak ayından itibaren , Beko Ticaret tarafına sürülen, Beko markalı ürünler, yurt içinde pazarlama ve satış Arçelik Anonim Şirketi tarafınca sürdürülmeye başlamıştır.

Özetle, Arçelik Anonim Şirketi, Beko , Altus, Bloomberg, Elektra Bregenz, Arctic, Leisure, Fravel ve Tirolia markalarıyla uluslararası ve yerel pazarda tüm tüketici kesimlerini kapsamaktadır. 145 ülkede ürünlerini üretmeye ve hizmet vermeye devam etmektedir.

Önceleri pek fazla bilinmeyen buzdolabı kavramı oldukça ilgi görmüştür. Lakin daha sonra küçük ev aletlerine ağırlık vermeye başladılar. Giderek adını ileriye taşıyan Arçelik , çalışmalarında ciddi bir değişiklik yaparak, markanın yeni logosu tanıtılmış oldu. Kullanıcıların ve reklamlarda ( yeni kitlenin) ilgisini çekerek reklam filmi yayılandı. Burada Robot Çelik aracılığıyla birçok ürün tanıtıldı. Robot Çelik sayesinde 2000li yıllarda satışlarda oldukça büyük fark yaratıldı.

Arçelik adı altında soba , çamaşır makinesi, buzdolabı ilanları için Faal Ajans çalışma yapmıştır. Böylece ürünler hakkında detaylı bilgi içermektedir. Bir nevi kullanıcılar için kullanma kılavuzu niteliğinde taşımaktadır.

Arçelik Anonim Şirketi, yaptığı patent başvuru sayısı 300’ü aşmıştır. En önemli noktalarından biri 1996 yılından itibaren Türkiye’de yapılmış olan tüm patentlerin %10 luk bir kısmına sahiptir. Bu özelliği sayesinde Avrupa genelinde dayanıklı tüketim sektörünün en çok patent sahibi olan ilk dört şirket içinde adını yazdırmıştır.

67 yılı aşkın süredir devam eden Arçelik , Türkiye’de beyaz eşya sektörünün yanı sıra ev aletleri konusunda da kendinden oldukça söz ettirmektedir.

Arçelik Sloganlarının Yıllar İçindeki Değişimi

Yıllar içinde değişen sloganlarıyla dilimize dolanan bir marka olmuştur. Başka bir deyişle , reklam sloganları aklımızda kalıcılığını artırmıştır.

1999-2001 : Arçelik Hayata

2002-2012 : Arçelik Demek Yenilik Demek, Yenilik Demek Arçelik Demek

2012-2018 : Yeniliği Aşkla Tasarlar

2018-2020 : Teknolojiyle Buluşma Noktası

2020-2022 : İyiliği Aşkla Tasarlar

Arçelik Elektrikli Süpürge ve Süpürge Filtresi

Arçelik markası ayrıca tarihte bir ilk olarak 4 kapılı buzdolabı üretmiştir. Günlük hayatımıza özellikle beyaz eşya ve küçük ev aletleri kullanımı çok yaygındır. Hemen hemen her evde bir ürüne mutlaka denk gelebilirsiniz. Piyasadaki ürünlere istinaden fiyatları uygun bir markadır. Ayrıca Arçelik elektrikli süpürge ve Arçelik süpürge filtresi de buna örnek gösterebiliriz.

Günümüz teknolojisine uygun olarak üretilen akıllı robot süpürgeleri ile de adını duyurmuştur. Bununla beraber Arçelik süpürge filtresi de satışlarda artış göstermektedir.

Pandemi gibi hayatımızı etkileyen bir dönem sonrası hijyene daha çok önem verilmeye başlandı. Hatta pandemi hayatımızda neleri etkiledi diyecek olursak en çok temizlik alışkanlıklarımızı etkiledi diyebiliriz. Bulunduğumuz ortamlarda kullandığımız ürünleri , araç ve gereçleri yaptığımız temizlikten daha fazla temiz tutmaya çalıştık. Özellikle hava yolu için bulunduğumuz ortamlarda ki toz moleküllerini de yok etmek için farklı arayışlar içine girdik. Sadece bulunduğumuz ortamı temiz hale getirmek atmosferini değiştirmek için temiz hava girmesini sağlamak yeterli olmayacaktır. Özellikle her gün ya da haftada birkaç gün elektrikli süpürge çalıştırmak işimizi kolaylaştırmıştır. Fakat elektrikli süpürge filtresi değiştirme sıklığı nedir ya da yıkanabilir filtreleri ne zaman yıkamalıyız diye sordunuz mu hiç? Değiştirmeyi unuttuğumuz ya da ertelediğimiz süpürge filtresi de bu konuda ki nasibini almıştır.

Aslında oldukça kullandığımız elektrikli ya da şarjlı süpürgeler için de filtre temizliğine önem vermeliyiz. Hepa filtreli elektrikli ya da şarjlı süpürgeler normal süpürge filtrelerine göre daha çok tercih edilmektedir. Neden hepa filtre tercih etmeliyiz diyenler için ise, ortamdaki yakaladığı toz molekül oranı daha fazla olması başlıca sebeplerden sayabiliriz. Arçelik süpürge filtresi genellikle hepa filtreli süpürge modelleri oluyor.

Arçelik elektrikli süpürge fiyatları uygunluğu ile bilinmektedir. Ayrıca Arçelik süpürge filtresi için uygun modellere buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle Arçelik süpürge modelleri arasında,
S4240 800W A sınıfı Hepa Elektrikli Süpürge modeli markanın en çok tercih edilen süpürge modelidir. Özelliklerine kısaca bahsedecek olursak elektrikli süpürgenin emiş türü kurudur. Yani ıslak yüzeylere uygun olan bir model değildir. Toz torbalı bir modeldir. Toz torba kapasitesi 5.5 lt. A sınıfı enerji sağlamaktadır. Gürültü seviyesi 72 desibeldir. Motor gücü ise 800 W.

Diğer Arçelik Süpürge Modelleri,

S Serisi İçin

4540 : Hepa Filtre H13

4910 : 1450 W F Sınıfı

7432 : 1400 W D Sınıfı

TRB Serisi İçin

6986 B Hepa Filtre E12

6984 A Hepa Filtre E12

3174 Hepa 13

Imperium Silent Pro TSZ 9953 Hepa 13 gibi oldukça tercih edilen Arçelik elektrikli süpürge modelleridir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir