Samsung Süpürge Filtresi


Samsung Süpürge Filtresi

Dünyaya kendinden oldukça söz ettiren teknoloji markası olan Samsung Güney Kore’de kurulmuştur. Samsung şirketinin kuruluş tarihi 1 Mart 1938. Kurucusu Lee Byung- Chul’dur. Şirketin kuruluş sermayesi 30 bin Won yani yaklaşık olarak 27 ABD (Amerikan Doları) . Öncelikle Samsung’ta çalışan sayısı 40. Samsung önce , gıda sektörü üzerine hizmet vermekteydi. Açıklamak gerekirse, Çin yemekleri sebzeler ve kurutulmuş balık gibi gıda ürünleri ve yiyeceklerin ticaretini yapıyordu. Samsung ismi nereden geliyor, ne demek olduğunu açıklayacak olursak Korece 3 demek Sam, yıldız anlamını taşıyan Sung kelimelerinin birleşimidir. Yani bir diğer anlamıyla büyüklüğü ve güç temsil etmek anlamını taşıyor. Samsung , finansal hizmetler , bilgi ve iletişim teknoloji hizmetleri , tıbbi malzemeler , eğlence , inşaat, reklamcılık gibi pek çok farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Üretilen elektronik ürünlerin yanında yedek parça tedariği konusunda da oldukça iyi bir konumdadır. Son zamanlarda samsung süpürge filtresi satışları da son dönemlerde oldukça revaçtadır.

Samsung şirketinin merkezi Seul yani Güney Kore’dir. Ayrıca endüstri aşlanın da faaliyetlerine devam ediyor. Öncelikle , yakın ülkeler ile başlamış daha sonra dünyanın dört bir yanına yayılmıştır. Adından oldukça bahsettiren marka, farklı ülkelerde de üretime devam ediyor.

Samsung Markasının Gelişimi

İlk olarak 16960 yılının ikinci yarısı itibariyle teknoloji alanı ve elektronik endüstrisi için oldukça yatırım yapmıştır. Tüketici elektroniği piyasasında iyi bir noktaya gelmiştir. Özellikle 1970 yılından beri büyük başarılar elde etmesini sağladı.

1970 yılında , Güney Kore’nin Suwan şehri içinde kurulan ve Samsung televizyon fabrikası  üretilen ilk siyah beyaz televizyonu piyasaya sürmüştür. Böylelikle iletişim ve medya alanında öncü olmuştur. Üretilen televizyonlar 12 inç büyüklüğündedir. Samsung ne zaman kuruldu, şirket büyüklüğü nedir diye rakiplerine kıyaslamak için oldukça kapsamlı bakmamız gerekmektedir.Samsung, siyah beyaz televizyon satışı ve piyasada ki başarısı adından oldukça söz ettirmiştir. Televizyon satışı 1976 yılında 1 milyonu geçti. Fakat sonrasında, Samsung renkli televizyon üretimi yapmaya başladı. Ardından, çamaşır makinesi üretmeye başladı. Bunun sonunda firma 1978 yılı televizyon için 4 milyonu aşan bir satış olmuştur.

Samsung’un kaç çeşit ürünü var diyecek olursak, ürün çeşitleri arasında mikro dalga fırın dahil olmuştur. Özellikle 1980 yılında , Hanguk Jenja Tangsin firmasını satın aldı. Firmayı bünyesi altına alması ile telekomünikasyon sektörüne katıldı. Sonraları , Amerika, Japonya ve İngiltere olarak pek çok ülkede büyüme sağladı. Bilgisayar döneminde masaüstü bilgisayarlar için yatırım yapmıştır.

1985 yılında Samsung cep telefonu sektöründe üretime başladı. Ancak Samsun’un sahibi Lee Byung- Chul ne zaman öldü , bununla beraber şirket dört ayrı gruba ayrıldı.

Samsung, Shinsegoe, CJ, Hansol Group olarak dörde ayrılmıştır.

Kısacası Samsung kuruluşundan beri oldukça iyi bir konuma gelerek dünyanın dört bir yanına adını duyurmayı başarmıştır. Elektronik araçlar ya da ürünler demek daha doğru olacaktır. Teknolojik ürünlerde dünyada en çok kullanılan ürünler arasında ilk 10 içinde adını yazdırdı.

Bunun yanı sıra yüksek emiş gücü olan Samsung elektrikli süpürgeler oldukça tercih edilmektedir. Toz torbalı ya da toz torbasız elektrikli süpürge modelleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. Son zamanlarda özellikle hayatımıza pandemi gibi bir dönem girmesinin ardından temizliğe çok fazla önem verilmektedir.  Hatta kullandığımız elektrikli süpürge temizliği nasıl olur endişesi olmadan kolayca temizleyebilirsiniz.

Samsung Elektrikli Süpürge Temizliği Nasıl Olur?

Elektrikli süpürge temizliği yapmak için önce filtre temizliği yapılmalıdır. Samsung süpürge filtresi değişebilir filtre ya da yıkanabilir filtre olarak modellere göre değişiklik göstermektedir. Öncelikle toz dolan toz hanesini ya da toz torbasını değiştirmelisiniz. Motor filtresi ya da hepa filtre temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Motora zarar gelmemesi için hem de temizliğin daha sağlıklı yapılması adına önemli bir detaydır. Filtre temizliği yapmak, süpürge kullanılan alanlar için hijyeni sağlayacaktır. Samsung süpürge filtresi EPA, HEPA ya da ULPA filtre olarak birçok seçenekli model yer alıyor. Samsung süpürge filtresi tek kullanımlık filtre ise kullan at kolaylığı sağlayacaktır.

2022 yılında en çok tercih edilen Samsung Süpürge Modeli VC07R302MVP olmuştur. Samsung toz torbasız elektrikli süpürge modeli VC07R302MVP özellikleri nedir kısmını inceleyecek olursak,

Süpürge modelinin tutulmasının sebebi , sınıfında oldukça başarılıdır. Rakiplerinden ayıran özelliği , 5 adımlı filtre sistemi ve 2,5 litrelik geniş toz haznesine sahiptir.  750 W giriş gücü, bununla beraber 200 W emiş gücüne sahiptir.

Cyclone teknolojisi sayesinde, kötü havayı değiştirecek , tozu ve kirliliği ortadan kaldırarak temiz kalacaktır. Böylelikle tıkanmasını önler.

Samsung süpürge kablo uzunluğu yaklaşık 5 metre, ses seviyesi 79 desibel olarak ölçülmüştür.

Kısacası elektrikli süpürge modelleri için uygun süpürge filtresi ve her modele uygun çeşitlerine buradan kolayca ulaşabilirsiniz. Hijyeni sağlamak ve bulunduğunuz ortamdaki havayı daha kaliteli hale getirmek için belirli aralıklarla filtre değişimi yapılması gerekiyor.

Samsung süpürge modelleri için uygun HEPA filtre ya da EPA filtre bulunmaktadır.

Samsung Süpürge Filtreleri İçin Diğer Süpürge Modelleri
  • Sc 8830
  • 8850
  • Twin
  • 4470
  • 15f50vv
  • Vcma18v
  • 4710
  • 4495
  • VC07R302MVP
  • VC07R302MVR/tr
  • VC07R302MVB
  • 4310
  • 4390
  • 4520
  • 4580
  • Vc 3000
  • Cyclone
  • Airtrack
  • Vs 9000 jet
  • Cyclone force gibi pek çok farklı modeller yer almaktadır.

Her modele uygun filtre seçenekleri yer almaktadır. Kullan at filtre ya da yıkanabilir filtrelerde , kapasite dolduğu zaman çekim gücü azalacaktır.

Yıkanabilir filtreleri  nasıl yıkamalıyız diyecek olursanız, emiş gücü yüksek başka bir süpürge ya da suyla yıkayabilirsiniz. Tekrar kullanmak için kuru olmasına dikkat etmelisiniz. Yaklaşık olarak en az 24 saat gibi bir sürede kurumasını beklemelisiniz. Aksi taktirde filtrede nemden kaynaklı küf oluşumuna sebep olabilirsiniz.

Özellikle alerjisi ya da astımı olan kişiler için ortamın temizliği çok önemlidir. En küçük toz moleküllerini hapseden Hepa filtreler günümüzde %99 a kadar tüm moleküllerin dışarı çıkmasını engellemektedir.

Kaliteli hava solumak herkesin hakkıdır. Filtre değiştirmezsek ne olur derseniz, öncelikle elektrikli süpürgesinin çekim gücü azalır. Bazen çekim gücü neden azalır dediğimizde sebebi ilk olarak filtresinin dolmuş olmasından kaynaklıdır. Diğer sebebi içini tıkayan bir cisim olmasından dolayıdır. Diğer bir durum ise , filtrenin dolmasından dolayı ortamda bulunan toz moleküllerinin çekilememesidir.

Filtre fiyatları çok yüksek fiyatlı ürünler değildir. Yılda 1 ya da 2 kez değiştirmek yeterlidir. Ancak günde kaç defa süpürge kullandığınız ya da ne kadar sürede süpürge kullanmalıyız dediğinize göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bu sebeple bulunduğunuz ortamdaki havayı daha kaliteli hale getirebilmek içim sams


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir