Gümüldür Tekne Turu


Gümüldür’ü hiç bu açıdan görmüş müydünüz? İster yakınında olsun ister uzakta..Elbet her yerin keşfedilmemiş bir noktası oluyor. Gümüldür konum olarak oldukça güzel bir noktadadır. Burada yapılacak pek fazla şey yokmuş gibi gözükse de görünmeyen oldukça güzel detaylar var. Doğal güzellikleri ve tarihi olarak oldukça zengin bir bölgedir. Yeşillerin bol olduğu , temiz havası ve harika denizi de bunlara dahil. Burayı keşfetmek için sadece kara sınırlı yetmez. Sizi bambaşka bir yere götürecek, hemde Gümüldür’ü keşfetmek için harika bir seçenek olan Gümüldür Tekne Turu ile maviliğin büyülü dünyasına açılmak olacak..

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Gümüldür diğer tatil yerlerine göre daha bakir kalmıştır. Böyle olması aslında bir bakıma daha güzel. Güzelliklerini korumak adına bazı yerlerin kendi halinde kalmasını isteriz. Ayrıca kendi halinde bir bölgenin günümüze ulaşan mirası o kadar güzel ki..

Burasından bahsederken aklımıza gelecek ilk şey mandalina olacak.. Mandalina İzmirlilerin söylemesiyle mandalin bahçeleriyle dolu bir yer. Beldenin içinde neredeyse yok yok. Burada ki mavi bayraklı plajlar , tertemiz koylar, antik kentler ve organik ürünler ile dolu mini bir tatil köyü diyebiliriz. Gümüldür tarihi , geçmiş ile ünümüz arasında önemli eserlerle doludur.

Coğrafyası ile kendine hayran bırakan bir görünüme sahiptir. İçerisindeki güzellikleri saymakla bitmez. Sakinliği ile sizi bambaşka bir diyara götürüyor adeta..Belde içerisinde pek çok kamp alanı ve plaj yer almaktadır.

Gümüldür’de gezilecek yerler hakkında kısa bilgi verecek olursak,

Orman Kampı; Sahil şeridinde yaklaşık 80 hektarlık bir alanı oluşturuyor. Bu koy manzarası ve renkleriyle insanı kendine hayran bırakıyor. Yeşillik ve maviliğin bol olduğu yer de gerçekten cenneti aratmayacak görüntüye sahip. Ayrıca bulunduğu yerden dolayı kamp yapmaya oldukça elverişli bir bölgedir.

Gümüldür Yalı Castle Aquapark; Her yaşın doyasıya tadını çıkaracağı oldukça eğlence merkezi diyebiliriz. Su kayakları , havuzu, animasyonları ve müzikleri ile yazın sıcağından kaçmak için birebir. Çocuklar için de uygun şekilde tasarlanmıştır.

Kolophon Antik Kenti; 12 İyon şehrinden biri olan kent. Menderes ilçesinin Değirmendere Köyü içerisinde yer alıyor. Kentin tam tarihi bilinmemekle beraber yaklaşık olarak M.Ö. 1. yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor. Ancak antik kent üzerinde araştırmalar yarım kaldığı içn ne yazık ki definecilerin gazabına uğramış durumdadır. Hemen yakınlarında bulunan Notion Antik Kenti için dönemde bu kente bağlı olduğu söyleniyor. Kolophon Antik Kenti kalıntıları, bölgede ki tepeler ve ova üzerinde rahatça görülebiliyor. Bu kentin en önemli yapılarından biri olan Demeter Antaia Tapınağı sayılıyor.

Yıkık Minare; Halk arasında yıkık minare olarak adlandırılan yapı yani caminin tarihinin 14. ve 15. yüzyıla dayandığı söyleniyor. Büyük bir kısmı yıkılan ibadet yerinin günümüze bazı kalıntıları ulaşmıştır. Yalnızca cami minaresinin ve ana duvar kısımları sağlamlığını korumuştur. Eski yapıları sevenlerin Gümüldür’e gelmişken mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir.

Roma Hamamı; Gümüldür’de görülmesi gereken yerler arasında olan bu antik yapı da oldukça eskiye dayanmaktadır. Hamamın kayayı oyarak yapıldığı anlaşılıyor. Roma Hamamı’nın yapımının yaklaşık olarak M.Ö. 3. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor. Yerinin Gümüldür karayolu 17. kilometrede yer almaktadır. Antik hamam döneminde kaplıca , hamam ve tedavi merkezi olarak kullanılmıştır.

Son olarak Gümüldür sınırları içerisinde iseniz, burada ki güzellikleri gezmek için şöyle bir deniz havası almanızı tavsiye ederiz.

Gümüldür Tekne Turu,

Tekne turu sizi bambaşka hissettirecek, doğayla iç içe olmanızı sağlayacak. 50-60 kişiye kadar olan teknelerimizle oldukça keyifli zaman geçireceğinizin garantisini veriyoruz. Ayrıca aile, grup ve çift olarak tekneye alım yapılmasından dolayı rahatsız olabileceğiniz hiç bir detay olmayacak.

Doğanbey istikametinden hareket edecek olan tekne turumuz size harika bir gün yaşatmak adına tüm detaylarıyla hazırlandı. Gümüldür Tekne Turu yaparak şehrin sıkıcı ve boğucu havasından uzaklaşacaksınız. Ayrıca bununla da kalmayarak birbirinden eşsiz güzellikteki koyları keşfedeceksiniz. Sizi günlük hayatın tüm stresinden ve kirli havasından alıp cennet diyarı diyebileceğimiz güzellikte ki yerlere götürüyoruz.

Özetle günübirlik tekne turu için biraz bahsedecek olursak, Gümüldür Balıkçı Limanından kalkış sağlıyoruz.

Gümüldür Koyları hakkında kısaca bilgi verecek olursak,

Kanlı Ada, el değmemiş güzellikte ki harika koy gerçekten Gümüldür’de görülmesi gereken yerler arasında olmalı. Doğanbey bölgesinde denizin ortasında yer alan küçük bir ada. El değmemiş güzelliği ile gerçek anlamda doğa harikası diyebiliriz.

Akvaryum Koyu, Gümüldür’ de ki balık çeşitleri sebebiyle bu ismi aldığını söylesek pekte yalan olmaz 🙂 Adeta akvaryumu andıran görüntüsüyle harika bir görünüm ortaya çıkmıştır. Burayı görmek için bile yılda milyonlarca kişi akın etmektedir. Ayrıca renkli renkli o kadar çok fazla balık çeşidi yer alıyor ki izlerken büyüleniyorsunuz.. Akvaryum koyuna nasıl gidilir diye kara kara düşünmenize gerek kalmadan araba ya da tekne ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Gidilen koylar, Kanlı Ada Koyu, Akvaryum Koyu ve Sıcak Kum olarak rotamız vardır. Uğradığımız Gümüldür Koyları rengi ve görüntüsüyle kendisine hayran bırakacak özellikte.

Dahası da , koyları gezdikten sonra açıklarda 1 saat yüzme molası verilmektedir. Ayrıca tüm koylar içerisinde 1 saate yakın yüzme molası verilmektedir. Üstelik günübirlik tekne turu fiyatına öğle yemeği menüsü dahildir. Yemeklerimiz günlük olarak hazırlanmaktadır. Tazeliğine ve lezzetine oldukça önem vermekteyiz. Sizler için alternatifleri de düşünerek geniş bir menü oluşturmaktayız.

Yemek Menüsü

Balık ya da tavuk

Makarna

Mevsim Salatası

Alkollü ya da alkolsüz içecekten oluşmaktadır.

Kısacası geri dönmek istemeyeceğiniz bu tekne turu her gün düzenlenmektedir.

Kalkış Saati: 09.30

Dönüş Saati: 17.00

Son olarak Gümüldür ve Özdere arasında ki servisten ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

 

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir