Özdere Paintball


Hem eğlenceli hem de bir o kadar hırs ve heyecan dolu anlar yaşayacağınız bir aktivite düşünün. Takımınızla beraber adrenalinin doruklarda olacağı bir zaman olacak. Özdere Paintball ile savaşmaya doyamayacaksınız.

Paintball anlamı nedir diyeceklere,

Renkli boya topları anlamına gelse de , boya toplarının atışıyla oynanan silahlı savaş oyunudur. Başka bir deyişle iki farklı takımın rakipleri yenmeye çalıştıkları bir oyundur.

Paintball aynı zamanda bir spor dalıdır. Amaç, paintball silahı ile rakiplerine boya topu fırlatarak onları eleyerek oyunu kazanmaktır. Ancak bazen oyunun kuralları farklı olabiliyor.

Bu oyun hakkında daha fazla detay verecek olursak, paintball silahları ya da tabancaları içerisindeki boya kapsülleri ile rakipleri vurarak ilerleyebiliyoruz. Kapsüller tamamen doğa dostudur. Boyalar ise su içerisinde kolayca çözülebiliyor.

Profesyonel takımlar, paintball turnuvaları düzenlenmektedir. Aynı zamanda paintball sadece eğlence oyunları değildir. Silahlı kuvvetler, polis güçleri için eğitim amaçlı kullanılıyor. Ayrıca bazı ülkelerde toplumsal olaylarda ve şüpheli kişilere zarar vermeden müdahale etmek amacıyla kullanılıyor.

Oyun kısmına gelince paintball sahaları, açık ya da kapalı alanlarda oynanabilir. Her bölgenin ayrı kuralları oluyor. Kısmen aynı kurallara sahip yerler de var tabi.

Farklı oyun kurallarından bahsedecek olursak,

  • belirli noktayı savunma
  • belirli bir noktaya saldırma
  • oyundaki saklı objeleri bulma
  • rakip bayrağı ele geçirme gibi farklı varyasyonlara sahip olabiliyor.

Oyun tipine göre çok kısa da sürebilir saatlerce de sürebilir. Her varyasyonu ayrı bir eğlenceli olacak buna inanın. Ancak paintball sahalarında genelde iki tip oyun daha sık karşımıza çıkıyor.

Oyun, ülkelere ve bölgelere göre yasallığı değişmektedir. Oyunlar yasalara göre ayarlanmıştır.

Kısaca bahsedecek olursak, paintball oyuncularının güvenliği için koruyucu kıyafet, koruyucu maske ve birkaç kural daha yer alıyor. Bu kurallara uymak zorunludur.

Oyun tehlikeli ya da zararlı değildir. Sadece boya kapsülleri açık tene geldiğinde biraz acıtabilir.

Paintball oyunu, daha önce Atıcılık ve Avcılık Federasyonu himayesi altında işletiliyordu. Ancak 20 Ocak 2018 tarihinde Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu bünyesine geçmiştir.

Oyuna dahil olduğunuz bir gün kullanacağınız paintball ekipmanları,

  • koruyucu kıyafet (dirseklik, dizlik, eldiven)
  • maske ve gözlük
  • koruyucu mont ve pantolon
  • takım forması gibi ekipmanları kullanmak zorundasınız.
Paintball Nasıl Oynanır?

Gerekli olan koruyucu ekipmanlar giyildikten sonra takımlar belirlenir. Belirlenen takımlar aynı renk forma giyer. Oyunun varyasyonunu seçtikten sonra oyuncular yerlerini alır ve oyun başlar.

Eğlence ve heyecanın adresi Özdere Paintball  adrenalin dolu dakikalar sizleri bekliyor olacak. Şimdiden bol şans. Yarış başlasın!

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir