Butik Düğün


Butik düğün olarak adlandırdığımız konsept ,  aslında son 3 senedir yaygın olarak tercih edilmeye başladı. Diğer adıyla mini kutlama düğün ya da minimal düğün olarak da biliyoruz. Az kişi çok eğlence diyerek baştan sona her şey organize ediliyor.

Hayatımıza pandemi gibi bir süreç girdiğinden beri getirilen kısıtlamalar bu tür organizasyonların oluşmasına neden oldu aslında. Çünkü süreci kontrol altına almak için düğün ve benzeri gibi organizasyonlara çok fazla kısıtlama geldi. Davetli sayıları zorunlu olarak kısıtlı tutuldu. Giderek azalan kısıtlamalardan sonra da butik düğünler oldukça popülerleşti. Böylelikle küçük ve özel tarz düğünler çiftlerin gözdesi oldu.

Gelelim butik düğün nedir ve nasıl düzenlediğimiz kısmına..

Mini kutlama demek , mini düğün ya da mini seremoni olarak da söyleyebiliriz. Zaten organizasyon şirketleri olarak butik düğün dediğimiz zaman istediğinizi tam olarak anlayabiliyoruz. Butik düğün kaç kişilik olur diye soracak olursak eğer , davetli listemizi 50 kişi ile sınırlayabiliriz. Ancak böyle bir zorunluluğumuz yok.

50 kişilik düğün organizasyonu size az gözükmesin. Peki bu tarz düğünlere kimler çağrılır diyecek olursak, aslında birinci derece aile, yakın arkadaş grubu için oldukça ideal bir sayı. Tabi ki de bu sayıyı 50 kişi ile sınırlandırmak zorun da değiliz.

Normalde düğün salonları içinde organize edilen düğünlerde davetli sayısı 400-1000 kişi civarında oluyor. Bu tarz konseptlerde o sayılara yaklaşmıyoruz bile. Sizin tercihinize göre sayımızı 100 ile 150 kişiyle sınırlı tutabiliyoruz.

Butik Düğün Organize Etmenin Kolaylıklarından Bahsedecek Olursak,

  • Öncelikle maddi açıdan oldukça bütçe dostu diyebiliriz.
  • Farklı şehirlerde yaşayan aileler için iki tarafta da düğün yapabilmenin en kolay yolu.
  • Bu tarz organizasyonlarda genelde çocuklar yer almıyor. Cümlemizi açıklamak gerekirse, çocuklu aileler kalabalık organizasyonlarda endişeli olduğundan dolayı onlar için rahatlık söz konusu oluyor 🙂
  • Organizasyon tasarımı için uzun uzadıya liste yapmamıza gerek kalmıyor.
  • Düğün yemeği için bütçesi kısıtlı olan çiftlerimiz için az davetli sayısı için de yemekli organize etmek mümkün olacak.
  • En güzel avantajlarından biri de istediğimiz tüm mekanların belirli bir kısmı ya da tamamını rahatlıkla kapatabiliyor olmamız!
  • Davetlilerle rahatlıkla iletişim kuracağız.

Avantajları diğer düğün konseptlerine istinaden daha fazla oluyor. Butik düğünleri her mevsim rahatlıkla organize edebiliyoruz. Açık ya da kapalı düğün mekanları için rahatlıkla kullanabiliyoruz. Ayrıca butik düğünler için özel mekan kiralamak yerine kendi alanlarınızı da kullanabiliyoruz. Örneklendirmek gerekirse evinin bahçesi büyük olan çiftlerimizinde bahçe düğünleri şeklinde de organize edebiliyoruz.

Bahsettiğimiz butik bahçe düğünü konseptini biraz açıklayalım..

Butik bahçe düğünlerini nasıl organize edilir diyerek açıklarsak, öncelikle bahçenizin büyüklüğünü ve kullanacağımız alanları sizlerle beraber karar veriyoruz. Hangi konsepti istediğinizi ve davetli sayınıza göre neler yapılabileceğini planlıyoruz. Organizasyon şirketimiz bünyesinde gerekli ekipman ve tasarımları sizlerle planladıktan sonra uygulama aşamasına geçiyoruz. Öncesinde sizlere demo masa şeklinde hazırlayıp beğeninize sunuyoruz.

Bahçe düğünü için fiyat performansı az maliyetli düğün olarak tercih edilenler arasında. Bahçe düğünü aslında eskiden evinin önünde yapılan düğünlerin daha modern hali. Butik düğünlerle benzerliği oldukça fazla.

Ayrıca evinin bahçesinde kır düğünü yapan çiftlerin sayısı da bir hayli fazla . Hem kolaylık açısından hem de maliyet açısından son zamanlarda çokça tercih ediliyor.

Ekip arkadaşlarımızla beraber unutulmayacak bire düğün organizasyonuyla sizlerle buluşacağız. Sizin adınıza her şeyin kusursuz olacağının garantisini veriyoruz. 

Sizlerde minimal düğün ile tasarlamak isterseniz bir tıkla planlamaya başlayabiliriz 🙂


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir