Balık Nasıl Tutulur?


Balık Nasıl Tutulur?

İlk defa balık turuna çıkacak olmanız ya da ilk kez balık avlamayı deneyimleyecek iseniz ,gözünüzde büyümesin. Balık nasıl tutulur ,ben bilmiyorum diyerek motivasyonunuzu düşürmeyin. Aslında hem kolay hem zor hem de aşırı keyif verici bir aktivite olacak. Neden diye soracak olursanız zaten günlük hayatımızda oldukça stresli dönemlerimiz oluyor. Gerek iş gerek trafik derken günlük hayatımızda kendimize çok fazla vakit ayıramıyoruz. Balık avı ile doğayla iç içe vakit geçirebileceğiz. Ayrıca balık avı sayesinde kendimizi adeta yenilenmiş hissedeceksiniz. Balık yakalamak aslında bazılarımız için bir nevi meditasyon gibi. Çünkü balık tutmak ile beraber sakinliğin, doğayla bütünleşmenin verdiği huzurun her zerresiyle deşarj olacaksınız. Ancak balık tutma konusunda sabır göstermeniz gerekiyor.

Yapmanız gereken şeyler oltanızı ve balıkları avlamak için uygun yem. Gerisi kolay.

Gelelim Balık Nasıl Tutulur Kısmına,

Amatör olarak , nasıl kolay balık tutulur kısmına gelirsek öncelik olarak almanız gereken ekipman ve malzemeleri sıralayacağız.

  • Olta makinesi, balık yakalamak için en önemli ekipmanlardan biri. Yakalanan balıkları ileri ve geri hamlelerle hareket ettirmek ve oltadaki misinayı geri sarmak için oldukça gerekli.
  • Farklı büyüklüklerde olta iğneleri. Bunlar tekli, ikili veya üçlü olabiliyor. Balık tutmak için yeni başlayacak olanlara tekli ya da çoklu olta iğneleri kullanmak kolayınıza gelecek.
  • olta için misina.Misinalar çaplarına göre 0.10 mm, 0.20 mm, 0.60 mm gibi farklı kalınlıklarda olabiliyor.
  • balık yakalamak için canlı kurtçuk,solucanlar, minik böcekler veya küçük balıkları yem olarak seçebiliriz. Bunlar dışında canlı olman ekmek kırıntı ya da parçalarını, mısır tanelerini veya  tüy, iplik malzemeleri yem olarak tercih edebiliyoruz. İsteğinize bağlı olarak belirli markaların sahte yem tiplerini de kullanabiliriz.
  • fırdöndü ve klips. Düz fırdöndü, misinanın fazla esneme yapmaması ve dolanmaması için kullanılıyor. Ayrıca klips fırdöndü ise olta ucundaki iğneyi kolayca değiştirmeyi de sağlıyor.
  • misinayı kesmek için makas,
  • belirli boyutlarda kurşun,
  • iğne çıkarıcı aparat,
  • balık kovası,
  • şamandıra,
  • son olarak ise balığın zehirli olma ihtimali için amonyak gibi malzemelerimizin olması gerekiyor.

Gelelim sonrasında balık tutmak için neler yapacağınıza, öncelikle olta kamışına uygun olan misinayı saracağız. Sonrasında olta makinesi ile kamışı birleştirin. Farklı büyüklüklerde olan olta iğnelerini yakalanacak balığa uygun büyüklükte olanları seçmek gerekiyor. Seçilen iğnelerin ucuna yakalayacağınız balığa göre uygun yemleri yerleştiriyoruz. Ardından, derindeki balıkları yakalamak için minik ağırlıklar olan kurşunları ekleyebiliriz. Oltayı hazırladıktan sonra atışa hazır hale gelecek. Dikkatli bir şekilde oltanızı suya bırakın.

Oltayla balık avlamak için şansınız her zaman yaver gitmeyecek. Böyle zamanlarda biraz beklemeliyiz. Balık tutamadığımız zaman yer değişikliği yapabiliriz.

Usta Balıkçıların Balık Tutmak için Önemli Püf Noktaları Var.

Bunlardan bahsedersek,

Öncelikle rahat ve sakin olmalıyız. Reflekslerimizi hızlı kullanmalıyız.

Yakaladığımız balıkları su dolu kaplara koymalı ve suyu taze tutmalıyız. Çünkü balıklar durduğu yerde bayatlayacak.

Olası kazaları öncelemek için örgü misinaları elle çekmemeliyiz.

İri balık yakalamak için kayalıkların derin yerlerine inmeliyiz.

İnce misinaları tercih edersek şansımız artacak. Ancak ince misina küçük balıklar için geçerli. Büyük balıkları avlamaya çalışmak misinanın kopmasına sebep olur.

Oltanızı attıktan sonra yaklaşık 30 dk geçmiş ve hala oltada balık yoksa yer değişikliği iyi olacak.

Balık yakalamak için fazla yem kullanmamalıyız. Kalan yemleri iyi muhafaza edin.

Ayrıca havanın güzel olmasıyla beraber güneşten etkilenmemek için şapka ve güneş gözlüğü kullanmakta fayda var.

 

Her anın doyasıya tadını çıkaracağınız balık avı turunda şansınız bol olsun 🙂

 

 

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir