Banket Organizasyonu


Banket olarak adlandırdığımız organizasyonlar aslında ziyafet organizasyonları olarak da biliyoruz. Banket organizasyonu olarak açıklarsak amacımıza uygun hizmet,kişi sayısı ve menü planlaması önceden ayarlanmış etkinliklerdir. Bu tarz etkinlikler genellikle otellerde ancak otelin müşterilerinin kullandığı ana mekanlar yerine banket salonlarında düzenlenmektedir.

Otellerde öğle yemeği partileri, konferanslar, kokteyl partileri, konferanslar,  danslı akşam yemekleri, balolar, seminerler, moda gösterileri, kongreler, sergiler gibi özel hizmet faaliyetleri  için banket/ziyafet organizasyonları tercih edilebilir.

Banket organizasyonlarının en önemli noktası, davetlilerimizin katılacağı organizasyonun amacıdır. Tüm etkinliklerinizi organize ederken otellerde görevli olan banket müdürü ile birlikte yürütüyoruz. Daha büyük oteller de ise banket müdürü ve görevli şef birlikte çalışılıyor.

Ekibimiz,etkinliğinizin amacına en uygun şekilde organize edecektir. Banket organizasyonlarında en önemli kısım davetli sayısı olmaktadır. Davetli sayısının net bir şekilde bilinmesi olası problem durumlarını en aza indirmekte ve önlem almamızda kolaylık sağlamaktadır.

Üstelik, banket salonunda kullanacağımız konsept , banket organizasyonun amacına uygun olmalıdır.

Banket Organizasyonu Düzenlerken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Etkinliğimizin planlamasını yaparken salonla ilgili tüm detaylı bilgileri öğreniyoruz. Banket organizasyonunun amaca uygun olması için ,

  • Salonun büyüklüğü (isteğimize uygun mu, yeterince yüksek mi vb)
  • Kapasite sayısı
  • Salonun konumu
  • Sahne durumu
  • Ses, ışıklandırma ve görüntüleme sistemi ve
  • Sizin için can alıcı detayları

göz önünde bulundurarak düzenleme sağlıyoruz. Ayrıca davetlilere sunulan yemek menüsü ya da aperitif sunumunun lezzetine de dikkat ediyoruz.

Banket/ziyafet organizasyonlarında beklentilerini tam olarak karşılamış olacağız. Davetlilerinizin memnun ayrılacağını bu konuda garanti ediyoruz.

Menü planlaması yaparken , konuklarınıza sunacağımız yemeklerde tedarik edilebilir ve mevsimsel koşullara uygun ürünler kullanılmasına dikkat ediyoruz. Ayrıca davetlilerinizin yaş , dini inanış ve hayvansal ürün tercihlerini de hesaba katarak menü planlaması yapıyoruz. Bununla alakalı mutfak ekibi ile görüşüp sizlere ön bilgilendirme yapıyoruz.

Banket Organizasyonu Sözleşmesi Yapılması Zorunlu mu?

Banket sözleşmesinin yapılması, banket organizasyonunu düzenleyecek kişi ile otel personeli arasında planlamanın eksiksiz yapılması ve net ücretlendirme olması için önemlidir.

Sözleşme, her iki tarafında belirlenen hakları doğrultusunda birbirinden ekstra hak talep etme durumunun önüne geçmek için gerekli kılınmaktadır.

Banket Organizasyonu Sözleşmesini Nasıl Düzenliyoruz?

Sizlerle beraber organize edeceğimiz etkinliğinizin, davetli sayısı, menü planlaması, zaman aralığı gibi detaylarını netleştirdikten sonra bunları resmileştiriyoruz. Banket sözleşmesinde,

  • Banket organizasyonunu düzenleyen kişi ya da kuruluşun ismi
  • Adres bilgisi ve telefon numarası
  • Organizasyonun amacı ve türü ( seminer, konferans, sergi,balo vb)
  • Davetli sayısı ( min-max)
  • Organizasyonun tarihi
  • Başlangıç ve bitiş saatleri
  • Kesinleşen menü
  • Kişi başı ücret
  • Ekstra oluşabilecek yemek ve içecek servisi
  • Davetlilerin oturma planı
  • Katılımcılar için isim kartının basılması
  • Menülerin basılması
  • Ses, ışıklandırma ve sahne düzeni
  • Fiyat bilgisi
  • Ödeme şekli ve alınan ödeme (kısmi ya da tamamı) belirtilerek tarafların imzalaması sağlanır.

Banket Organizasyonlarına Ne Tür Etkinlikler Dahildir?

Banket organizasyonlarını iş ve eğitim amaçlı olarak veya özel, anlamlı günleriniz için tercih edebilirsiniz.  Konferans, seminer, kongre gibi iş alanında grup etkinliklerinin de içerisinde yer aldığı eğitimlerde banket organizasyonlarından faydalanabilirsiniz.

Bunun dışında öğle yemeği partileri, danslı akşam yemekleri, balo, moda gösterileri gibi özel parti,yemek ve gösterilerinizi de bu organizasyonlar ile düzenleyebilirsiniz. Resim, heykel, seramik vb. özel sergilerinizi anlamlı hale getirmek istiyorsanız; banket organizasyonları sizin için güzel bir tercih olacaktır.

Bizler sizler için güzel, anlamlı ve etkili bir etkinlik düzenlemeyi hedeflemekte ve bu sebeple organizasyonlarınızda her türlü detaya önem vermekteyiz. Bize ulaştığınız andan itibaren etkinliklerinizin her aşamasını sizlerin görüşlerini de alarak planlamakta;  her şeyin kusursuz olması için çalışmaktayız.

Banket organizasyonlarınızın kusursuz olması için en az 2 ay öncesinden bizimle iletişime geçmeniz çok önemlidir. İstediğiniz organizasyonun amacı ve diğer önemli detaylarla ( kişi sayısı, organizasyonun tarihi ve gerekli olan materyaller vb.) birlikte planlama süreci başlamaktadır. Planlama sürecinde de sizlerle bir arada çalışmaya devam etmekte ve görüşlerinize önem vermekteyiz.

Sizler de kusursuz ve etkili bir banket organizasyonu düzenlemek istiyorsanız bizimle iletişime geçin. Etkinliğinizin amacı doğrultusunda size içerisinde enfes yemek ve içeceklerin yer aldığı, etkinlik esnasında ses ve görüntü sisteminde sorunlar yaşamadığınız, etkinlik saatinde ve programında aksamaların yaşanmadığı; katılanların keyifli vakit geçirdiği kusursuz bir organizasyon hazırlayalım.

 

 

 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir