Kekova Yat Kiralama


Kekova, Türkiye’nin güney sahilinde, Antalya ilinin Demre ilçesine yakın olan bir bölgedir. Özellikle turizm açısından önemli olan Kekova, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve deniz turizmi imkanlarıyla ünlüdür. Kekova’nın en belirgin özelliklerinden biri, deniz kıyısında bulunan Kekova Adası’dır. Ada, antik bir şehir olan Simena’nın kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır. Simena, Lycia döneminde önemli bir liman şehriydi. Ayrıca, kalıntılarının bir kısmı denizin altında yer almaktadır. Özellikle Kekova Yat Kiralama yaparak benzersiz yerleri yakından görebilirsiniz. Bununla beraber Kekova Adası’nı ziyaret edenler, antik kalıntıları görebilir hatta güzel koylarda yüzme fırsatı bulabilirler.

Siz değerli misafirlerimiz için her detay düşünülmüştür. Sizler için unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyoruz. Gulet kiralama yaparak 3-4 gün ya da 1 haftalık olarak tatil planlamanızı yapabilirsiniz. Kekova Adaları çevresinde birbirinden harika doğallığı korunmuş yerler göreceksiniz.

Tatiliniz boyunca özel yatın , sakinliğin, manzaranın ,denizin ve güneşin tadını zaman sınırı olmadan çıkarabileceksiniz. Dilediğiniz koyda demir atabiliriz. Böylece benzersiz güzellikte ki yerlerin keyfini sürebilirsiniz.

Kekova’nın kıyı şeridi boyunca yer alan köyler ve sahil kasabaları da turistler için ilgi çekicidir. Üçağız, Kaleköy ve Demre gibi yerleşim yerleri, geleneksel Türk köy yaşamını deneyimlemek isteyen ziyaretçilere sakin ve otantik bir atmosfer sunar. Bu köylerde tarihi kiliseler, antik tiyatrolar ve diğer kalıntılar da keşfedilebilir.

Berrak ve mavi sularıyla ünlü olan bölgede dalış yapmak, yüzme ve güneşlenmek için ideal bir ortam vardır. Ayrıca, Kekova Yat Kiralama deneyimiyle muazzam bir tatil geçirebilirsiniz. Tatiliniz sırasında adanın etrafındaki güzellikleri keşfedebilir, sualtı mağaralarını ziyaret edebilir ve tarihi kalıntıları görebilirsiniz.

Kekova Yat Kiralama Rotası

Kalkış Yeri : Kaş – Kekova

Hidayet Koyu – Limanağzı Koyu

Ufak Dere – İnönü Koyu

Apalleai Antik Kent – Yağlıca Koyu

Akvaryum Koyu – Tersane Koyu

Batıkşehir – Kocakarı Koyu

Gökkaya Koyu – Mavimara – Karalos Koyu

Dönüş Yeri : Kekova – Kaş olarak ayarlanmıştır.

Antalya Kekova Bölgesin’de Yer Alan Koylar,

Limanağzı Koyu

Mavi bayraklı plajları oldukça meşhurdur. Denizinin oldukça ılık ve dalgasız olmasıyla misafirlerin en çok tercih ettiği koylardan birisidir. Ayrıca bronzlaşmak için en ideal yer olması da başka bir can alıcı nokta. Nedenine gelecek olursak, güneş ışınlarını alma süresi en uzun olan koydur.

Güvercin Koyu

Güvercinlik Koyu olarak da bilinmektedir. Benzersiz renkteki deniziyle görülmeye değer yerler arasındadır.

5 Adalar

Üzerinde herhangi bir yaşam alanı bulunmuyor. Özellikle ters akıntılı denizi nedeniyle oldukça tehlikeli bir bölgedir.

Ufukdere

Ufukdere Koyu, Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alır. Turkuaz renkli denizi ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Koyda genellikle sakin bir atmosfer vardır ve ziyaretçilere huzurlu bir plaj deneyimi sunar.

İnönü  Koyu

Kaş ilçesinin Kalkan beldesinde yer alır. Doğal bir koy olan İnönü, berrak ve temiz deniziyle dikkat çeker. Burada yüzme, şnorkelle dalış ve güneşlenme gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Aperlai

Aperlai Koyu, Kekova bölgesinde yer alır. Antik bir Likya kenti olan Aperlai’nin kalıntıları bu koyun yakınlarında bulunur. Koyda tarihi ve doğal güzellikler bir araya gelir. Tekne turlarıyla koya ulaşabilir ve bu antik kenti keşfedebilirsiniz.

Eleksi

Genellikle sessiz ve sakin olan Eleksi Koyu, doğal bir plaj ve güzel bir denize sahiptir.

Yağlıca Koyu

Kaş ile Demre arasında kalan bölgede yer alıyor.

Akvaryum

Kaş ilçesinde bulunan popüler bir koydur. Adını, berrak ve cam gibi görünen denizinden almıştır. Renkli balıklar ve mercan resifleriyle dolu denizin tadını çıkarmak için burada şnorkelle dalış yapabilirsiniz.

Tersane Koyu

Kekova yat turu sırasında görebileceğiniz bir yer. Demre yakınlarında bulunan küçük bir koydur. Tersane Koyu eski zamanlarda oldukça önemli bir yerdir. Açıklamak gerekirse, burası eskiden gemilerin inşa edildiği bölge olarak kabul edilmiştir. Geçmişin izlerini taşıyan yerde eski batık şehir kalıntıları yer alıyor. Hatta, Antik Bizans Kilisesi izleri su altında kolaylıkla görebilirsiniz. Üstelik, turkuaz renginin muazzam görüntüsüne sahip bu koyda su altının ve doğa harikası manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra şnorkel ile dalış yaparak benzersiz yerleri yakından görebilirsiniz.

Batık Şehir

Geçmişte önemli bir ticaret noktası kabul edilen bir yerdir. Antik çağ dönemlerinde oldukça önemli bir merkez olan kent, özetlemek gerekirse ticaret gemileri için dinlenmek, eğlenmek gibi ihtiyaçları dışında dini inançları için tapınak görevi görmüştür.

Salyangoz Koyu

Demre ilçesine bağlı , özellikle bölgenin en sessiz ve sakin koyu olmasıyla biliniyor.

Çamlık Koy

Etrafının çam ağaçlarıyla örülü olması mı dersiniz, mavinin her tonuna denk gelebileceğiniz denizi mi dersiniz.. Ayrıca deniz tabanı beyaz kum taneleriyle kaplı berrak suyu, beraberinde doğa harikası bir yer. Yanınızdan şnorkeli ayırmak istemeyeceksiniz. Bununla beraber Antalya’nın kavurucu sıcağından kurtulmak için iyi bir seçenektir.

Gökkaya

Çam ağaçlarıyla çevrili koydur. Masmavi denizi ile cenneti anımsatan harika bir yer.

Burç Koyu

Koy, güzellikleriyle ünlüdür ve birçok turistin ilgisini çekmektedir. Özellikle berrak ve turkuaz renkteki denizi, beyaz kumlu plajları ve etkileyici doğal manzaralarıyla ziyaretçilere unutulmayacak bir deneyim sunar.

Kaleköy

Simena Antik Kenti olarak bilinen Kaleköy, antik tarihi günümüze taşıyor. Ayrıca üzerinde birçok antik kalıntı yer alması ve muhteşem doğasıyla Kekova’da görülmesi gereken yerler arasında olmalıdır.

Üçağız

Kekova’nın en ünlü koylarından birisidir. Burada gelenekse balıkçı tekneleri  bulunmaktadır. Aynı zamanda Likya Yolu’nun bir bölümü de bu koydan geçmektedir.

Bunların dışında, İngiliz , Soğuk Su, Feneraltı, Kocakarı, Yörük, Ramazan Koyları yer almaktadır. Özellikle belirtmeliyiz ki gidilen koylar hava durumuna ve tercihinize göre değişmektedir.

Ayrıca, gulet kiralama yaparken maksimum 6 kişi ile kiralama yapabilirsiniz.

Tüm ihtiyaçlarınıza yönelik her detay titizlikle hazırlanmıştır. Teknede yer alan imkanlar şu şekildedir,

✅Buzdolabı

✅Derin Dondurucu

✅Paddle board

✅Wifi

✅TV

✅Müzik

✅Mangal

✅Cibinlik

✅Oyun aletleri

✅Hizmet botu

✅Drone

❌ Klima

❌ Jeneratör

Check in: 14.00

Check out: 10.00

Kısacası, Kaş çıkışlı Kekova yat kiralama ile hayalinizdeki tatil için bir tık yeter..


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir